Saç BakımıGüzellikManşet

Röfle Nasıl Yapılır?

Bazı kadınlar için röfle, kuaförde yapılması mümkün olan bir işlem olarak görülse de hem zamandan hem de maddi açıdan tasarruf etmek için evde de yapılabilir. Bu uygulamayı ev konforunda yapmak isteyen pek çok kadın bulunmaktadır. Özellikle tarak ile röfle yapımı bu uygulamayı evde yapmayı daha da cazip hale getirmektedir.

Röfle, saçların genel görünümüne renk ve parlaklık katmaya yardımcı olur. Aynı zamanda da kadınlar arasında sıklıkla tercih edilen bir boyama işlemidir. Peki ya röfle nasıl yapılır? Haydi gelin hep birlikte inceleyelim.

röfle

Kadınlar için modası hiç geçmeyen uygulamalardan biri de röfledir. Bu uygulamayı yaparken kullanılan renk, doğru tonları içerdiği zaman ortaya harika sonuçlar koyar. Saçlarınızda büyük çapta değişimler istemiyor sadece birazcık ışıltı katmak istiyorsanız bu işlem tam da size göre. Bu uygulamayı tarak yardımı ile yapmak çok daha profesyonel sonuçlar elde etmenize ve uygulamayı kısa sürede tamamlamanıza yardımcı olur. Peki ya bu işlem nasıl yapılır? Haydi inceleyelim.

Röfle Nasıl Yapılır?

röfle

Bu uygulama daha çok kuaför salonlarında yapılsa da kendine saç boyama konusunda güvenen kişiler evde bu uygulamayı deneyebilirler. Pek çok kadın kuaförde yapılan işlemlerden yeteri kadar memnun da olmayabiliyor. Bu nedenle kuaför yerine evde kendi bakımını yapmayı tercih edenler de oldukça fazla.

Bu uygulamayı yaparken kimyasal madde içeriği daha düşük ve iyi marka boya setlerini tercih etmeye özen göstermelisiniz. Röfle setlerinin içerisinde yer alan açıcı maddeler ile tutamlara ayırdığınız saçlarınızı açmanız ve sonrasında folyo ile sarmanız gereklidir. Bir süre bekledikten sonra bir kat boya ile uygulamayı bitirebilirsiniz.

Tarak ile Röfle Yapımı

röfle

Uygulamayı yaparken temin etmiş olduğunuz boya setinin kullanma talimatlarına özen göstermeniz büyük bir önem taşıyor. Maddeler halinde bu uygulamanın nasıl yapılacağını öğrenelim.

  • Bu uygulamada kullanacağınız tarak geniş ve üç kattır. Bu şekilde gölge vermek çok daha kolay hale gelecektir.
  • Öncelikle tarağı aplikatöre takın ve saç köküne dikey pozisyonda tutarak boyayı aşağı doğru uygulayın.
  • Boyayı tarak ile uygularken saçlarınıza eşit olarak uyguladığınızdan emin olun.
  • Bu işlemi ilk kez yapacaksanız setin içerisinden çıkan kullanma talimatlarını muhakkak dikkate almalısınız.
  • İstediğiniz tonu yakalamak için ortalama 30-50 dakika kadar saçınızda bekletin.
  • Saçlarınızı yıkadıktan sonra set içerisinden çıkan bakım kremini saçlarınıza uygulayın.
  • Son olarak da fön çekerek bu uygulamanın kattığı ışıltıyı kendi gözlerinizle görün! 🙂

Editör Yağmur Gündüz fotoğrafı

Editör Yağmur Gündüz

Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Çeşitli haber sitelerinde haber editörlüğü yaptı. İlgi alanları arasında güzellik ve moda var. "Ben buna inanıyorum" dediği tüm içerikleri sizin için derliyor ve sizlerle paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu