Saç BakımıGüzellik

Yaşlı Gösteren Saç Boyama Hataları

Saçlarımız hem güzelliğimizi taçlandırabilir hem de baltalayabilir maalesef ki…

Mükemmel renkte bir saça sahip olmak inanın o kadar da zor değil. Haydi gelin kişiyi olduğundan yaşlı gösteren boyama hatalarını birlikte inceleyelim.

saç

Çok koyu bir renk seçmek.

Tekdüze simsiyah bir renge boyadığımız zaman yüzümüzde bulunan ince çizgiler gibi “kusurlar” ön plana çıkar. Saçlarınızı yine de koyu tonlarda kullanmak istiyorsanız siyah yerine kestane rengi tercih edebilirsiniz.

Doğal tonunuzdan tamamen farklı bir renk kullanmak.

Emma Stone gibi bazı ünlü isimlere bakalım. Kendisinin doğal rengi sarı aslında. Ancak kahverengi tonlar kullandığı zaman neredeyse 5 yaş daha yaşlı gözüküyor. Uzun süredir saçlarınızı boyuyorsanız ve doğal renginizin ne olduğundan pek de emin değilseniz çocukluk fotoğraflarınıza bakmanızı öneririz.

Tek renk bir boya seçmek.

Yani herhangi bir ışıltı ya da gölge vs. olmaması. Beyazlarını gizlemek için pek çok zaman kadın genellikle tek renk boya kullanır. Fakat tek renkte olan sarı ve siyah renklerin doğal olmadığını ve yüzünüzde donuk hatta yaşlı bir görünüm oluşturabileceğini unutmamalısınız. Saçlarınıza attıracağınız gölge ya da ışıltılar yüzünüze daha fazla parlaklık sağlayacak ve daha genç bir görünüme ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Ah platin sarı…

Bu rengin hayranı olan pek çok kadın var evet. Ancak yine de iki kere düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Platin sarı renk oldukça soğuk bir renktir ve açık tenli kadınlara donuk hatta yaşlı bir görünüm kazandırır.

saç

Yüzü çerçeveleyen ışıltılı renkler kullanmamak.

Saçlarınıza farklı renkler attırsanız dahi sonuç olarak görüntüde kendileri derinlik içermiyor da olabilir. Bu sebeple çözüm olarak yüzünüzdeki ince çizgileri ve diğer yaşlanma belirtilerini yumuşatmak için yüzünüzü çevreleyen kısımlarda ışıltılar kullanabilirsiniz.

Saçı yarı gri yarı boyalı bırakmak.

Bu şekilde kullanmak kişiyi olduğundan çok daha yaşlı gösterir. Bu sebeple saçı yarı gri yarı boyalı bırakmak yerine boyamayı tamamen bırakıp kısa kestirerek kullanabilirsiniz. Bu model sizi oldukça genç gösterecektir. Bir denemenizi tavsiye ediyoruz.

Dipleri boyamamak.

Bütün saçınızı boyamak, dipler neredeyse hemen ortaya çıktığı için devamlı olarak bakım gerektirir. Yine de, bu boyama rutinine her zaman ayak uyduramayacağınızın biz de farkındayız. Bakımsız görünüm yaratabileceği için daha yaşlı görünmeye neden olur. Bu sebepten de ombre gibi diplerin daha koyu görünmesini sağlayan bazı stilleri tercih edebilirsiniz.

saç

Trendi geçmiş renkler kullanmak.

Saç rengi dünyası da trendler tarafından belirlenir. Bu sebeple bazı renkler modaya uygun iken diğerleri modası geçmiş olarak kabul edilir. Geçmişte moda olan bir renge boyamak sizi demode gösterebilir maalesef ki.

Ve son olarak, aynı platin sarıda söylediğimiz gibi; ah kızıl tonları…

Kızıl gibi bir renk kesinlikle zarif olabilir. Ancak bununla birlikte rengi çok hızlı bir şekilde solduğu ve daha dağınık göründüğü için bakımı biraz pahalı olabilir. Alternatif olarak çilek sarısı rengini tercih edebilirsiniz.

Saç ve Güzellik Uzmanı Şefika Zorlu fotoğrafı

Saç ve Güzellik Uzmanı Şefika Zorlu

Kuaförlük kariyerini kişisel marka, stil ve imaj üzerine geliştiren Şefika Zorlu, danışman ve eğitmen olarak hizmet veriyor; saç, makyaj ve cilt konularında kuaforumden.com ziyaretçilerine de uzman olarak önerilerde bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu