Moda

Kombinde Renk Uyumu Nasıl Yapılır?

Nasıl giyindiğimiz, nasıl görünmek istediğimiz kişiliğimizi yansıtmanın en önemli ve kolay yoludur. Kılık, kıyafet seçiminde gösterdiğimiz özen ve dikkat hem iş dünyasında hem de sosyal hayatımızda oldukça ilgi çekici olacaktır. Kombinlerde renk uyumu bu nedenle oldukça önemlidir. Peki kombinde renk uyumu nasıl yapılmalıdır? İşte renklerin iç dünyası…

Siyah, hemen hemen herkes tarafından tercih edilen renktir. Kırmızı, mavi ve sarı ise ana renkler olarak bilinir. Diğer tüm renkler bu üç tonun birleşiminden gelir. Sarı siyahla güzel görünür ancak parlak görünme eğiliminde olduğundan, siyahla eşleştirirken sarının daha açık tonlarını kullanmak her zaman daha iyi bir görünüm yaratacaktır. Sarı, açık yeşil ve açık turuncu tonlarıyla da oldukça güzel bir şekilde eşleştirilebilir.
Tamamlayıcı renkler seçmek de renk kombinlemesi adı altında oldukça önemlidir. Bazı tamamlayıcı eşleşmeler ise şu şekildedir;

-Turuncu/mavi

-Menekşe/sarı

-Turkuaz/bordo

Kibrit Renkleri Bilmenin Önemi
Benzer renkler bazen birlikte de çalışır. Renk çarkında birbirine benzeyen tonlar, uyumlu bir görünüm yaratır. Kırmızı ve pembe genellikle bir arada bulunmaz, ancak düzgün bir şekilde kullanılırsa gerçekten beklenmedik bir görünüm içinde birleştirilebilir.

Kıyafetlerinizi Eşleştirme İpuçları
En önemli şeylerden biri, düzenli ve temiz görünmek ve her zaman üzerinize oturan giysiler giymektir. Temiz ve uygun kıyafet, başkalarında iyi bir ilk izlenim bırakacaktır. Çok şık veya modaya uygun olmasanız bile, kirlenmemiş, çizilmemiş ve üzerinize tam oturan giysilere sahip olmanız gerekir.
Mümkünse, kendi karakteristik topluluğunuzu tasarlamanız gerekmektedir. Bu, kendi tarzınız haline getirmenin ve kıyafetlerinizin biriyle tamamen aynı olduğu garip durumlardan kaçınmanın en iyi yoludur.
Cilt tonunuza en çok hangi renklerin uyduğunu öğrenin. Yani sıcak renkler mi? yoksa soğuk renkler mi? buna karar verin.

Genel bir kural olarak, bej, siyah, beyaz ve jean gibi nöral renkli bir tabana sahip olmak daha iyidir. Bunları eşleştirmek en kolay olanıdır ve her giyebilir, gidebilirsiniz. Ana renkler, tek renk bir görünüm için harika bir fikirdir. Bu da bir kıyafeti yalnızca bir renk kullanarak şekillendirmek anlamına gelir. Bu fikir basit görünüyor olabilir ancak doğru şekilde uygulandığında modern ve şık görünümü elde etmenizi sağlayacaktır. Sadece bir renk kullanmak vücudu uzatır ve düzene sokar.

Saç ve Güzellik Uzmanı Şefika Zorlu fotoğrafı

Saç ve Güzellik Uzmanı Şefika Zorlu

Kuaförlük kariyerini kişisel marka, stil ve imaj üzerine geliştiren Şefika Zorlu, danışman ve eğitmen olarak hizmet veriyor; saç, makyaj ve cilt konularında kuaforumden.com ziyaretçilerine de uzman olarak önerilerde bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu