GüzellikEstetik

Kol Kıllarınızı Daha Az Belirgin Hale Getirmenin 8 Yolu

Her ne kadar bazı çözümler bulunmuş olsa da, kol kıllarından kurtulmanın hızlı ve sihirli bir yolu maalesef ki yok.

kol kılları olmayan kadın

Papatya çayı

Papatya çayı inanılmaz özellikleri ve cilde olan faydası ile biliniyor. Anlaşılan o ki, bu çay aynı zamanda kadınların vücut kıllarının incelmesine de yardımcı oluyor. Bir bardak suda papatya çayı kaynatın. Süzün ve soğuması için bırakın. Kolunuza sürün ve kurumaya bırakın. Ilık suyla temizleyin. Zaman içerisinde kılların inceldiğini fark edeceksiniz.

Limon suyu

Limon kollarınızı istediğiniz gibi beyazlatmaya faydalı olur. Biraz limon suyu hazırlayın ve kolunuza sürün. Ortalama 15-20 dakika kadar bekleyin. Güneş ışığından kaçının. Eğer cildiniz çok hassas ise uygulamadan önce limonu bal ile karıştırın.

Papaya zerdeçal karışımı

Bunun için zerdeçal tozuna ve çiğ papaya ezmesine ihtiyacınız olacak. Öncelikle iki yemek kaşığı kadar papaya ezmesini yarım yemek kaşığı zerdeçal tozu ile karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra kol kıllarınıza ve bacağınıza uygulayın ve ortalama 15 dakika kadar bekleyin. Haftada bir uygulayabilirsiniz. Zaman içerisinde kılların inceldiğini ve büyük ihtimalle dökülmeye başladığını göreceksiniz.

kollarını bağdaştırmış kadın

Şeker

Ağdadan çok daha güvenli, daha doğal ve daha az acıyan bir yöntemden bahsedelim. Şeker, söz konusu kıllar olduğu zaman harikalar yaratıyor. Bir tavaya 1 bardak şeker, 1/4 bardak taze limon suyu ve 1/4 bardak su ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kahverengi bir renk alana kadar sürekli olarak karıştırın. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız karışımı kol kıllarınıza uygulayın. Ağda bezini çeker gibi kuvvetli bir şekilde çekin.

Nane çayı

Yapılan araştırmalara göre nane, kadınlar için doğal kıl inceltici görevi görüyor. Düzenli olarak nane çayı içmek, vücutta bulunan testosteron hormonu seviyesini azaltabilir.

Soya ürünleri

Soyanın faydalarının saysak bitiremeyiz herhalde. Ancak pek çok insanın bilmediği bir faydası daha var. Soya ürünleri tüketmek vücuttaki istenmeyen kılların çıkmasını kontrol altına alır. Hatta yapılan araştırmalara göre zaman içerisinde var olan kılları da inceltiyor.

kol kıllarına epilasyon yapan kadın

Kaymak ve un karışımı

1 çay kaşığı un ve 2 yemek kaşığı kaymağı kıvamlı bir karışım yapana kadar karıştırın. Kolunuza, bacağınıza ya da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Su ile temizlemeden önce 10-15 dakika bekleyin. Kaymak ve diğer süt ürünlerinin testosteron seviyesini azalttığı biliniyor. Bunun yanında kadınlar için de kıl çıkışını azaltıyor. Karışıma zerdeçal da ekleyebilirsiniz. Bu karışım ile vücudunuzda bulunan kıllar elbette ki tamamen gitmeyecek ancak incelecektir.

Ponza taşı

Ponza taşının normalde ölü deri hücrelerini aldığı ve cildi sağlıklı tuttuğu biliniyor. Ancak aynı zamanda vücuttaki istenmeyen kıllar konusunda da yardımcı oluyor. Ponza taşını 10 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra kol kıllarınıza ve bacaklarınıza uygulayabilirsiniz. Ardından daireler çizerek vücudunuzu ovalamak için kullanabilirsiniz. Genellikle vücudun kıllarını inceltmek için kullanılır.

Editör Yağmur Gündüz fotoğrafı

Editör Yağmur Gündüz

Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Çeşitli haber sitelerinde haber editörlüğü yaptı. İlgi alanları arasında güzellik ve moda var. "Ben buna inanıyorum" dediği tüm içerikleri sizin için derliyor ve sizlerle paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu