Teknoloji

İnstagram Tasarımı Değişiyor

İnstagram, dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesine sahip sosyal medya ağıdır. Yakın zamanda Facebook sahipleri tarafından satın alınan ağ, yeni güncellemeleri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Öyle ki yakın zamanda İnstagram kullanıcıları hikayeler ve reels’lerle tanışmış ve kısa süreliğine de olsa IGTV uygulamasını kullanmışlardı. Şimdilerde ise tasarım değişikliği ile gündeme gelen sosyal ağ, kullanıcıları bir hayli heyecanlandırmaktadır. Peki İnstagram yeni tasarımı nasıl olacak? İnstagram tasarımında dikkat çeken detaylar neler? Merak edenler için işte detaylar…

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre uygulamanın ana akış kısmında bulunan hikayeler kısmı tamamen kaldırılacak. Bunun yerine daha sade bir konseptte fotoğraf ve videolara ağırlık verilecek. Reels kısmı ise ön plana çıkacak. Hikayeler çubuğunun yeni yerine ilişkin ise henüz bir bilgi verilmemiştir.

İnstagram Yeni Güncelleme Ne Zaman Gelecek?

İnstagram uygulaması bilindiği gibi belirli aralıklarla güncellenmektedir. Her güncelleme döneminde ise uygulamaya yeni özellikler kazandırılmaktadır. Özellikle de son zamanlarda İnstagram güncellemelerinde artış olması, platform sahiplerinin yoğun çalıştıklarının göstergesi olmuştur. İnstagram yöneticileri tarafından verilen yeni tasarım haberi sonrasında kullanıcılar yeni güncellemenin yani son güncellemenin ne zaman geleceğini sorgulamaya başlamıştır. Konu hakkında gündemde çok fazla bilgi yer almaktadır. Bu bilgilerden biri de İletişime Geç güncellemesi olmuştur. Peki İnstagram yeni güncellemesi ne zaman gelecek? İnstagram yeni güncellemesiyle hangi özellikler platforma kazandırılıyor?

İletişime geç güncellemesi şimdilik yalnızca, İOS işletim sistemine sahip cihazlarda aktif hale getirilmiştir. Bunun yanı sıra güncellemeyle gelen bir diğer önemli faktör ise donma sorunlarının giderilmesine yönelik olacaktır. Öyle ki birkaç ay öncesine kadar söz konusu sosyal medya ağında çok ciddi donma ve kasma problemleri meydana gelmişti. Bu sorunun giderilmesi hususunda titizlikle çalışmalar yürütülmüştür. Yeni gelecek olan güncelleme ile de söz konusu sorunların tamamen ortadan kaldırılacağı düşünülüyor. Aynı zamanda uygulamaya yeni fonksiyonlar da kazandırılacaktır. Kullanıcıları daha şimdiden heyecanlandıran İnstagram son güncellemesinin ne zaman geleceğine ilişkin yeni bir açıklama yapılmamıştır.  Ancak yakın zamanda yetkililerin konuya açıklık getireceği düşünülmektedir.

Dilan Perin fotoğrafı

Dilan Perin

Akdeniz Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Kariyerini İstanbul’da Dijital Pazarlama ve E-ticaret alanında devam ettiriyor. Kuaförümden, Ventoso, Bonobella ve Güzelliğin Peşinde sayfalarının pazarlama çalışmalarını yönetiyor. Hobi olarak blog yazıları yazmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu