Moda

2022 Met Gala Kim Ne Giydi?

2022 yılı Met Gala, Amerika Birleşik Devletlerinin New York kentinde bulunan Metropolitan Müzesi’nde düzenlendi. Her sene mayıs ayının ilk pazartesi gecesinde düzenlenen gala, modanın da en büyük partisi olarak nitelendiriliyor. Yeni sezonda belirlenen kıyafet kodu ise “Gilded Glamour” yani “Pırıltılı Cazibe” oldu. 1948 yılından bu yana davetin ev sahipliğini ise Vogue baş editörü Anna Wintour üstlenmiştir. Galaya katılan ünlü isimlerden bazıları ise kostümleri çok konuşulmaya devam ediyor. Peki 2022 Met Gala kim ne giydi? Hangi ünlü isimler kostümleri ile gündeme damgasını vurdu? Galaya ilişkin tüm detaylar sizlerle…

2022 yılı Met Gala Gilded Glamour konseptiyle yeni sezonda en çok konuşan isim Kim Kardashian oldu. Kendisi Marlyn Monroe’nun ten rengi taşlı elbisesini giyebilmek için 3 haftalık bir süreçte tam 16 kilo vermeyi başardı. Kırmızı halıda yürürken elbisenin orjinalini üzerinde taşıyan Kim Kardashian, tarihi değeri çok yüksek olan kostümünün herhangi bir şekilde zarar görmemesi için replikası ile değiştirme kararı alarak, birebir aynısını giymiştir. Bilindiği gibi ünlü isim tarafından taşınan simli elbise, Monreo tarafından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kennedy’nin Madison Square Garden’da düzenlenmiş plan kırk beşinci doğum gününe katılırken giymiştir. Met Gala’ya yönelik eleştirileri ile gündeme gelen bir diğer isim hem yazar hem de komedyen alan Amy Schumer oldu. Amy Schumer, temaya uygun olarak siyah bir elbise tercih etti. Fakat tavrı diğer ünlü isimlere göre çok daha dikkat çekici idi. Ünlü ismin tercih ettiği elbise bazı kişiler tarafından ise kötü olarak değerlendirilmiştir.

Met Gala’da kadın ünlüler olduğu kadar erkek ünlüler de kıyafetleri ile dikkatleri üzerine çekti. Öyle ki geçtiğimiz sezona nazaran, erkek davetlilerin kostümleri daha renkli ve daha şıktı. Bunun yanı sıra kostümüyle mesaj veren isimler de oldu. New York Belediye Başkanı Eric Adams sırtında ”Silah Terörünü Bitir” yazısıyla galaya katılım sağladı. Eski hükümetin Dış İşleri Bakanı olan Hillary Clinton ise 20 yıllık bir aradan sonra Met Gala’da boy gösterdi. Elbisesi ise yine ışıltılı konseptle uygun olarak hazırlanmıştır ve moda sektörünün ünlü isimleri tarafından da çok beğenilmiştir.

Modalog fotoğrafı

Modalog

O bir moda tutkunu. Podyumlardan vitrinlere uzanan ve hayatımıza güzellik katan özel tasarımlar onun ilgi alanı. Seçimlerini sevecek ve kendi kombinleriniz için ilham alacaksınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu