İyi YaşamPsikoloji

Hayatın Yolunda Gitmiyormuş Diye Duyduk! Dur Anam Dur! Çözümü Bizde! İşte Hayat Kalitenizi Arttıracak Tavsiyeler…

Güne nasıl başladığınızı resmen görür gibi olduk sevgili okurlarımız. Sizler için hayat kalitenizi arttıracak birbirinden değerli tavsiyeler bulduk. Güne enerjik başlamak, pencereden sızan güneşin sıcaklığını damarlarınızda hissetmek ve gökyüzüne daha umutlu bakmak sizleri de hakkı değil mi? Cevabınız evet ise yaşadığınız hayattan acilen çıkmanız lazım. İşte ‘’hayat kalitemi nasıl arttırırım?’’ sorusuna verebileceğimiz en yararlı yanıtlar…

hayat kalitesini arttiracak tavsiyeler

1-Uyku Düzeni Diyeceğim Dinlemeyeceksiniz ama…

Bakın ballarım, uyku düzeni her ne kadar üstünde durmasak da dünyanın en önemli şeylerinden biri. Uyuduğunuz saatler boşa geçiyor gibi hissedip sabaha kadar oturup akşama kadar uyumakla büyük hata ediyorsunuz. ‘’Uykunu düzene sok’’ cümlesi sizlere her ne kadar sıradan gelse de hem sağlığınız hem hayattan aldığınız zevkin dozu hem de ruhsal haliniz için uyku düzeni oldukça önemli bir konu. Cildinizin kendini yenilediği, vücudunuzun en önemli üretimi sağladığı saatlerde uyanık olmak sizin için iyi olmadığı gibi uyandığınızda kendinizi çok kötü hissetmenize neden olacaktır. O yüzden ne yapın edin o uykuyu düzene sokun derim.

2-O Telefonu Eline Alma!

Gün içinde işlerimizin yarım kalmasına ve çoğu zaman ertelenmesine neden olan şeyi biliyor musunuz? Tabii ki de telefonlarımız ve sosyal medya. Bize kalırsa interneti sadece Güzelliğin Peşinde için kullanın. Şaka şaka! Tabii ki doğru yerde telefon ve internet kullanımı oldukça önemli fakat sabah ilk uyandığınızda telefonu elinize almanız kahvaltı öğününüzün gecikmesi, duş alma eyleminizin uzaması ve sporsuz bir yaşam anlamına gelmekte. ‘’Hiçbir şey yapmaya zamanım yok. Gün yetmiyor’’ dediğiniz anda telefonunuza ayırdığınız vakte bakın derim. Gerçeklerle yüzleşeceksiniz.

3-Derli Toplu Olun ve Fazlalıktan Kurtulun!

Unutmayın ki eviniz sizin yaşam alanınız. Yaşam alanınızda eski ve kullanılmayan eşyalarla boğuşmak gün içinde ruhunuzu emen en büyük etken. Fazla eşya olan bir odada uyumak bile boğuluyormuş hissi yaratmıyor mu sizde? Öyleyse ne duruyorsunuz. Elden çıkarmaya başlayın ve derli toplu olmayı kural edinin. Düzene evinizden başlayın.

4-Planlama Yapın ama Kafanızdan Değil!

Kafadan plan yapmak kafadan kombin yapmakla aynı şeydir. İkisini de eyleme geçirmeye çalıştığınızda olmadığını görürsünüz. Bu nedenle kendinize bir mantar pano mu alıyorsunuz yoksa planlayıcı defter mi? Bilmem ama ne yapıyorsanız yapın yazmaktan vazgeçmeyin. Dileklerinizi, o gün yapmak istediklerinizi ve yapmak zorunda olduklarınızı listelemek günü belli parçalara bölme konusunda sizlere daha da yardımcı olacaktır.

5-Yemeği Mümkün Olduğunca Evde Yapın! Neden mi?

Sürekli dışardan beslenmek sağlık konusunda ne kadar yarasızsa belli bir düzende hissetmeniz noktasında da o kadar sağlıksız olacaktır. Sizin bir eviniz ve o evin bir mutfağı olduğunu unutmayın. Yemek yapmak çoğu zaman terapiye benzer. Gün içinde yaşadıklarınızı ekin yemeğinize. Sonra da afiyetle yiyin. Evinizle bütün olmak, bir çatının altında huzurla dolmak daha mutlu bireyler olmanızı sağlayacak emin olun.

6-Enerjinizi Emen Şeyler Var! Söyleyelim mi?

Uyandığınız an telefonlarınızı ele alıyorsunuz değil mi? Hemen sosyal medyaya kapılıyorsunuz. Oradaki kusursuz gibi görünen hayatları izliyor ve yaşama sevincinizi biraz daha indirgiyorsunuz. Şükürlerin yerini keşkeler ve neyseler alıyor. Gördüğünüz hiçbir hayatın kolay elde edilmediğini, kusursuz olmadığını bilin. Güne sosyal medyayla değil, sizlere keyif veren enerji yükselten bir müzikle başlayın.

Aylin Soyer fotoğrafı

Aylin Soyer

Goethe'ye atfedilen 'güzellik heryerde aranan konuktur' sözüyle güzelliğe dair ne varsa...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu