SanatModa

Bottega Veneta “Come Stai?” Sandalyelerini Miami’ye Taşıyor

Bottega Veneta, Gaetano Pesce'nin "Come Stai?" sandalyelerini; sergi, sanatçıyla söyleşi ve sınırlı sayıda basılan kitap ile Miami'ye taşıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Kreatif Direktör Matthieu Blazy tarafından mimar, sanatçı ve tasarımcı Gaetano Pesce’ye, Milano’daki Bottega Veneta Yaz 2023 defilesi için mekana özgü geçici bir sanat eseri üretmek için daha önce eşi benzeri görülmemiş şekilde bir kreatif açık çek verildi.

bottega veneta
Mekana, heykelsi bir reçine zemin ve canlı renk yelpazesindeki 400 reçine sandalye yerleştirildi.

1669897831 BO2766 1

Bottega Veneta ile Pesce arasında yapılan işbirliği, bu defa yılın bu en önemli fuarlarından olan Design Miami’de (30 Kasım – 4 Aralık) Come Stai? sandalyelerinden bir seçkinin sergilenmesi ile devam ediyor.

bottega veneta

Pesce ve Design Miami Küratöryel Direktörü Maria Cristina Didero arasında gerçekleşecek olan canlı bir söyleşi ve ardından imza günü ile proje tanıtılacak ve Come Stai?’yi belgeleyen koleksiyon kitabı ilk defa okurlarla buluşacak.

bottega veneta

Sergi

Come Stai?, Pesce için yeni bir tasarım ve son yıllarda yaptığı ilk orjinal sandalye olma değerini taşıyor. Konstrüksiyon, geleneksel tuval kumaşına dayalı, renkli reçineye bastırılmış ve yer yer el çizimleri içeren pamuklu bir kanvastan oluşuyor.

bottega veneta

Her biri birbirinden farklı ve eşsiz.

bottega veneta

“Bu sandalye, çeşitliliğe bir övgü. Tıpkı insanlar gibi; hepimiz farklıyız. Hepimizin aynı olduğunu söyleyenler halt etmiş! Hepimiz farklıyız ve bu bizim tanımlayıcı niteliğimiz – aksi takdirde, sadece birer kopya oluruz. Hepimiz orijinaliz ve benim tasarımımın temalarından biri de bu.”

Gaetano Pesce
bottega veneta

Ürünler, 30 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Miami Design District’te sergilenecek ve satın alınabilecek.

Sanatçıyla Söyleşi

Gaetano Pesce ve Design Miami Küratöryel Direktörü Maria Christina Didero, 30 Kasım’da 14.00 – 15.00 saatleri arasında Design Miami’deki tiyatro salonunda “Hepimiz Farklıyız ve Bu Bizim Tanımlayıcı Niteliğimiz!” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

bottega veneta

Sınırlı Sayıda Basılan Kitap

Bottega Veneta tarafından Gaetano Pesce ve Matthieu Blazy ile birlikte hazırlatılan ve sınırlı sayıda basılan Come Stai? kitabı, Pesce ile Hans Ulrich Obrist’in gerçekleştirdiği kapsamlı söyleşi ile Pesce ve Blazy’nin yaratıcı uygulamaları ve değerleri arasındaki birçok bağlantıyı ortaya koyarak iş birliğinin fikrini, yaklaşımını ve sürecini ele alıyor.

bottega veneta

Blazy ve Maria Christina Didero’nun katkıları, projenin kökenlerini ve Pesce’nin yapıtlarındaki yerini belgelerken, Stephan Shore ve Sander Muylaert’in canlı fotoğraf katmanı, sandalyenin gelişim ve üretim süreçlerini gözler önüne seriyor.

Kitap, Come Stai? tasarımını, sandalyenin şeklinden esinlenen alışılmadık bir profil ve sandalyenin malzemesinden esinlenen bir kapak ile devam ettiriyor. 

Tıpkı Come Stai? gibi her kitap kapağı da benzersiz.

Editör Yağmur Gündüz fotoğrafı

Editör Yağmur Gündüz

Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Çeşitli haber sitelerinde haber editörlüğü yaptı. İlgi alanları arasında güzellik ve moda var. "Ben buna inanıyorum" dediği tüm içerikleri sizin için derliyor ve sizlerle paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu