AlışverişManşetSorumluluk

Jack & Jones’dan Su Kıtlığına Dikkat Çeken Koleksiyon

Jack & Jones, su kıtlığına dikkat çekmek ve bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla ürettiği yazlık gömleklerde geri dönüştürülmüş pamuk ve keten kullanıyor.

Küresel iklim krizi ve temiz suya erişim konuları tüm dünyada gündemin en önemli konuları arasında yer alıyor. Yeraltı sularının kullanımı ve kirliliği en aza indirmek için yapılan girişimler, özellikle tekstil sektöründeki markaların sürdürülebilirlik çalışmalarında ön plana çıkıyor.

Jack & Jones da daha az su izi bırakan Fashion FWD malzemeleriyle yazlık gömlekler üretirken, tüm dünyada su ve sanitasyonu güvenli, erişilebilir ve uygun maliyetli hale getirmek için çalışan Charity: Water’u destekliyor. 

Jack & Jones

Jack & Jones, su kıtlığına dikkat çekmek ve bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla koleksiyonlarındaki yazlık gömlekleri, geri dönüştürülmüş pamuk ve keten ile üretmeye başladı. Jack & Jones Sürdürülebilirlik Sorumlusu Elena Osenbrüg, üretim sırasında ortaya çıkan pamuk artıklarını toplayarak, bu artıkları yeniden pamuk ipliğine dönüştürdüklerini belirterek, “Geri dönüştürülmüş polyester ve geri dönüştürülmüş pamuk gibi geri dönüştürülmüş içerikler kullanarak, çöp sahalarına giden atıkları, işlenmemiş ham maddelerin ve dolayısıyla doğal kaynakların kullanımını azaltmak mümkün” dedi. 

Jack & Jones’un insanlara temiz suya erişim sağlama misyonuyla hareket eden Charity: Water’u da desteklediğini anlatan Osenbrüg, “Yeraltı suyu görünmez fakat her yeri etkiler. Dünyanın bazı bölgelerinde yeraltı suyu, tek su kaynağı olabilir ve hayati önem taşır. Çünkü başka kaynaklarda ne kadar su olduğu bilinmiyor. Bu nedenle özellikle yeraltı sularının doğru kullanımını sağlamak, onu kirletmeyi ve aşırı tüketimi azaltmak oldukça önemli” diye ekledi.

Keten kumaşın hammaddesi olan keten bitkisi, sadece yağmur ve çok az oranda gübre kullanılarak üretiliyor. Bu nedenle keten bitkileri için yapılan tarım uygulamaları doğal olarak organik tarım uygulamaları arasında yer alıyor. Geri dönüştürülmüş pamuk ise tüketim öncesi ve sonrası atıklardan elde edilirken, böylece pamuk tarımı için kullanılan sudan tasarruf sağlanıyor. 

Editör Yağmur Gündüz fotoğrafı

Editör Yağmur Gündüz

Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Çeşitli haber sitelerinde haber editörlüğü yaptı. İlgi alanları arasında güzellik ve moda var. "Ben buna inanıyorum" dediği tüm içerikleri sizin için derliyor ve sizlerle paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu