Güzellik

Kalıcı Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Günlük koşuşturmacada sürekli bakımlı kalmak çok zor. Üstelik herkesin makyaja zaman ayırması mümkün olmayabilir. Belki sürekli makyaj yapmak istemiyor da olabilirsiniz. Bu durumda imdadınıza kalıcı makyaj yetişiyor.

Kalıcı makyaj dediğimiz şey, aslında cildin üst katmanına cilt için hazırlanmış doğal boya pigmentlerinin iğne yardımıyla yerleştirilmesidir. Bu hâliyle yaygın olarak dövmeye benzetilen kalıcı makyajın dövmeden farkı, cildin üst katmanına yani epidermise yerleştirilmesidir. Bu nedenle dövme gibi çok uzun yıllar boyunca deride kalmaz, bir süre sonra yok olur. Kalıcı diyoruz ama sonsuz değil tabi ki 😊

Kalıcı makyaj; çoğunlukla dudak, kaşlar ve gözlere yapılır. Uygulanış biçimi nedeniyle ufak bir ağrı, acı hissedebilirsiniz ancak uzmanınız işlem bölgesini önceden uyuşturarak acısız, ağrısız yapılmasını sağlar. Uygulama süresi, yaptırmak istediğiniz çeşide göre birkaç saat sürebilir. Makyaj sonrası sıkıntı yaşamamak, sağlık sorunlarına maruz kalmamak için deneyimli ve güvenilir uzmanlar tercih etmeyi unutmayın.

Kalıcı Makyaj Çeşitleri, Teknikleri ve Uygulanışları

Kaş Kontürü

  • Kıl Tekniği: Kaşların boyutuna bağlı olarak simetrik ve düzgün bir çizimi yapılır. Microblanding veya mikropigmentasyon ile çizgi ya da çizikler oluşturarak kaşın boşlukları kapatılır, kaş düzgünleştirilir. Böylece kaş daha gür gözükür.
  • Pudralama Tekniği: Kıl tekniğiyle neredeyse aynıdır. Kaşların hiçbir boşluğa sahip olmamasını isteyenler içindir.
  • Microblading ve Mikropigmentasyon: İğne uçlu, kaleme benzer bir aleti kullanarak elle yapılan kıl tekniği veya pudralama tekniğine microblading denir. Mikropigmentasyon ise aynı işlemlerin iğne uçlu bir cihaz ile boya pigmentlerinin deriye bırakılmasıdır. Kaş; uygulanan renge göre microbladingte 1-2 yıl, mikropigmentasyonda 2-3 yıl boyunca canlı kalır.

Dudak Kontürü

Dudakların 1-2 saatlik bir işlemle cildinize ve seçiminize uygun boyaların kullanımıyla boyanmasıdır.

Göz İşlemleri

  • Kalıcı Eyeliner: Eyeliner cihazı ile göz kapağının üstüne boya pigmenti bırakılarak isteğinize göre kuyruksuz veya kuyruklu eyeliner çekilmesidir. İşlem 1 saate kadar sürebilir. Kullanılacak boyalar sizin seçiminize ve cilt renginize göre ayarlanır.
  • Kalıcı Dipliner: Eyelinerdan farkı kirpik diplerine yapılmasıdır. Kirpiklere gür görünüm verir. Diplinerın nasıl gözükeceğini görmeniz için örnek çizgi çizilir. Örnek çizimi beğenirseniz eyeliner cihazı ile boya pigmentleri yerleştirilir. İşlem 1 saate kadar sürebilir. Kullanılacak boyalar sizin seçiminize ve cilt renginize göre ayarlanır.

Kalıcı Makyaj Uygulaması Sonrası

Kalıcı makyaj uygulandığı ilk haftada istediğiniz durumda olmayabilir. Bu süre boyunca bölge güneşe, sıcağa, buhara maruz kalmamalıdır. Ayrıca uygulama sonrası kabarıklıklar oluşursa kendi kendine düşmesi beklenilmeli, koparılmamalıdır. Kalıcı makyaj sonrası ilk 3 gün kesinlikle su değdirilmemeli, makyaj bölgesi uzmanınızın önerdiği temizleyici krem ve solüsyonlarla düzenli olarak temizlenilmelidir. Bakımı aksatırsanız ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Kimler Kalıcı Makyaj Yaptırmamalıdır?

  • Şeker hastaları
  • 18 yaş altı kişiler
  • Uygulama bölgesinde ben, sivilce, egzama, yara vb. bulunanlar
  • Çocuk emziren anneler ve hamileler
  • Kanser hastaları
  • Çeşitli boya pigmentlerine ve anestezi kremlerine karşı alerji

Bahsedilen hastalıklara sahip kişiler ve buna benzer hastalıkları taşıyan kişiler, kalıcı makyaj yaptırmadan önce kesinlikle doktoruna danışmalıdır.

Aylin Soyer fotoğrafı

Aylin Soyer

Goethe'ye atfedilen 'güzellik heryerde aranan konuktur' sözüyle güzelliğe dair ne varsa...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu