GüzellikSaç Bakımı

Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç bakımı, ister kadın olsun ister erkek olsun, herkesin ilgilendiği bir konudur. Saç bakımı denildiği zaman pek çok kişinin aklına ilk önce kuaföre gitmek gelir.

Fakat evde uygulanan profesyonel bir bakım ile matlık, cansızlık ve hacimsizlik gibi problemler kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırılabilir. Eğer daha parlak, canlı ve güçlü saçlara kavuşmanın yollarını arıyorsanız saç bakımında dikkat edilmesi gereken noktalara birlikte bakalım. Peki ya saç bakımında nelere dikkat edilmeli? Haydi gelin içeriğimizin devamına geçelim.

saç bakımı

Saçlara gereken özen gösterilmediği zaman yıpranma ve kırılmalara yatkın hale gelir. Saçlarda yıpranma, bazı kozmetik uygulamalara bağlı olarak saçın yapısında meydana gelen değişikliklerdir. Gün içerisinde yapılan fırçalama, tarama ve kurutma gibi bazı işlemler; aynı zamanda güneş ve hava kirliliği gibi dış faktörler saç derisi ve saç tellerinin zarar görmesine yol açabilir.

Saçlarda oluşan hasarları ortadan kaldırmak için ise bilinen en iyi yöntem saç bakımıdır. Saç bakımına dair uygulanan yöntemlerin her bizi zamanla saç sağlığını teşvik ederek var olan problemleri ortadan kaldırır. Peki ya saç bakımında nelere dikkat etmek gerekir?

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında saç tipini bilmek ve bu doğrultuda saçın yapısına uygun şampuan ve bakım yöntemlerini kullanmak gelir. Örneğin aşırı yağlı bir saç tipine sahipseniz yağlı bakım ürünlerini tercih etmemeniz sizin için yararlı olacaktır.

saç bakımı

Tam tersini düşünecek olursa, kuru bir saçın nem ihtiyacını arttırmak için nemlendirici özelliği yüksek ürünler kullanılmalıdır. Çünkü bu ürünler saçın onarılmasına yardımcı olur.

Saçlarınız aşırı işlem görmüş ve yıpranmış olabilir. Bu zamanlarda saç uçlarınızdan 3-5 cm kestirip biraz da olsa iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Ardından saç bakım serüveninize başlayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Saçınızı yıkarken sıcak su kullanımından mutlaka kaçının. Sıcak su hem saçınızı yıpratır hem de dökülmesine yol açar. Saçınızı yıkayacağınız su ılık ya da soğuğa yakın olmalıdır.

Saçınız için tuz ve sülfat içermeyen şampuanları kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız şampuanı düzenli olarak yani değiştirmeden kullanmaya çalışın. Aksi taktirde kepek gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Saçınıza keratin bakımı uygulayabilir ya da keratin içeren şampuan ya da bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Keratin, özellikle boya ve kimyasallardan yıpranan saçları onararak bakım yapmaya yardımcı olur.

saç bakımı

Saçınıza uyguladığınız doğal yağlar nem ihtiyacını, gerekli vitaminleri ve mineralleri geri kazandırır. Örneğin Hindistan cevizi yağı, argan yağı, zeytinyağı ya da Hint yağı saç bakımı için sık sık kullanılan yağlardır. Bu doğal yağların her biri saçlara mucizevi bir parlaklık ve nem verir. Son derece faydalı olan bu bitkisel yağları doğrudan saçınıza uygulayabilir ya da şampuanınızın içine ekleyerek kullanabilirsiniz.

Bakımın olmazsa olması maskeler; kuruyan, yıpranan ve canlılığını kaybeden saçlar için mükemmel bir tercih olacaktır. Saç tipine uygun bir maskeyi saç derisine masaj yaparak haftada 2-3 kez uygulayın. Bu maskeler saçınızı besler, korur ve güçlendirmeye yardımcı olur.

Duş sonrası mümkün olduğu kadar kurutma makinesi kullanımından uzak durmalısınız. Sürekli olarak kurutma makinesi kullandığınızda bir süre sonra saçlarınızda kuruluk meydana gelebilir. Saçınızı bir havlu yardımı ile nazik bir şekilde kurulamak çok daha faydalı olacaktır.

Eğer saçınızın kısa bir sürede onarılmasını istiyorsanız ısı uygulamalarından bir müddet kaçınmalı ve yukarıda sıraladığımız saç bakım yöntemlerini düzenli olarak uygulamalısınız.

Editör Yağmur Gündüz fotoğrafı

Editör Yağmur Gündüz

Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Çeşitli haber sitelerinde haber editörlüğü yaptı. İlgi alanları arasında güzellik ve moda var. "Ben buna inanıyorum" dediği tüm içerikleri sizin için derliyor ve sizlerle paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu