Seyahat

Yurtdışına Nasıl Ücretsiz Gidilir?

Daha iyi yaşam standartları, iş fırsatları ya da uluslararası eğitim alabilmek kulağa oldukça hoş gelmesinin yanı sıra, hayatımızın geri kalanı için de oldukça önemlidir. Ancak yurtdışına yalnızca bunlar için gidilmediği aşikardır. Dilinizi geliştirmek ya da turistik seyehatlar yapmak için de yurtdışına çıkmak istiyor olabilirsiniz. Ancak; mali şartlarınız bu isteğiniz için yetersiz kalıyor olabilir. Yurtdışına seyahat etmek, oldukça pahalı bir aktivitedir. Peki; yurtdışına ücretsiz gitmek için hangi yolları deneyebileceğinizi biliyor musunuz? Bu yazımızda sizlere yurtdışına ücretsiz gitmenin en iyi çözümlerinden olan, Avrupa Gönüllü Hizmetleri’nden bahsedeceğiz. Detaylar, yazımızın devamında…

Avrupa Gönüllülük Hizmetleri Nedir?

Gençler için yurtdışında gönüllü olarak çalışma imkanı sağlayan Avrupa Gönüllülük Hizmetleri 17-30 yaş arası herkese Avrupa’nın kapılarını açıyor. Seçtiğiniz bir Avrupa ülkesinde yapabileceğiniz pek çok gönüllü iş bulunmaktadır. Bu işler, mültecilerle dayanışma ve yardım, yaşlı ya da çocuklar için çeşitli yardımlarda bulunma ya da sivil toplum örgütlerine fayda sağlayıcı hizmet vermek gibi “hayır işi” olarak adlandırılan işlerdir. AGH kapsamında, 2 ay ila 12 ay arasında Avrupa’da hizmet verebilirsiniz. Ayrıca AGH’ye katılan herkese Avrupa’da yaşamınızı sürdürebileceğiniz temel düzeyde dil eğitimi de ücretsiz bir şekilde verilmektedir. Ayrıca AGH kapsamında gönüllülük hizmetleri verecek olan kişilerin;

  • Uçak masrafları
  • Vize masrafları
  • Gidilecek ülkenin anadil eğitim masrafları
  • Sağlık sigortası
  • Gidilecek ülkede ulaşım masrafları
  • Kalınacak yer masrafları
  • Aylık cep harçlıkları (Her ülke için değişiklik göstermektedir.)
  • Bazı ülkeler için müze, konser gibi etkinliklere ücretsiz giriş hakkı

Peki; bütün bu imkanları sağlayan AGH’ye kimler katılabilir, katılım şartları nelerdir?

Avrupa Gönüllülük Hareketleri Katılım Şartları Nedir?

Avrupa Gönüllülük Hareketleri, insani bir proje olması nedeniyle olası katılımcılarına çok fazla şart sunmamaktadır. Öğrenci olma şartı ya da dil bilme şartı gerekmemektedir. Ancak unutulmamalıdır ki; dil bilmeniz sizleri diğer adayların arasında öne çıkaracaktır. AGH’den uzun dönem faydalanmanız durumunda yalnızca bir kez faydalanma hakkına sahip olursunuz. Ancak kısa dönem gönüllülük hizmeti vermişseniz, ikinci kez hizmet verebilirsiniz. Tek şart iki hizmet süresinin toplamda 12 aylık bir süreci aşmamasıdır.

Avrupa Gönüllülük Hizmetleri’ne Nasıl Başvuru Yapılır?

AGH başvuru süreci üç adımdan oluşmaktadır. Bu süreçler şu şekildedir;

  • İlk olarak, europa.eu/youth/evs_database adresine giderek sizlere uygun olduğunu düşündüğünüz projeleri inceleyebilirsiniz. Web sitesinin üst kısmında bulunan “Country” alanından gitmek istediğiniz ülkeyi seçebilir ve kendinize uygun kurumlarla iletişime geçmelisiniz.
  • İngilizce bir CV hazırlamalı ve neden AGH kapsamında hizmet vermek istediğinizi, kişisel özelliklerinizi ve bu proje kapsamında neler kazanacağınızı anlatan bir mektup oluşturmalısınız.
  • CV ve mektubunuzu web sitesinde yer alan kurum ve kuruluşlara göndererek başvurularınızı yapabilirsiniz. Ayrıca sizlere bu hizmeti sağlayan bir kuruluş olduğunu da belirtmeniz gerekmektedir.

Açelya fotoğrafı

Açelya

Editör

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu