GurmeBeslenme

Hingel Tarifiyle Geldik! İşte Ağız Sulandıran Hingel Tarifi…

Size yöresel bir yemek tarifiyle geldik. Kafkasya’da ortaya çıkan, Artvin ve çevresinde oldukça lezzetli bir şekilde yapılan bu yöresel yemek ağzınızın sulanmasına neden olacak. Sizlerde mutfağınızda farklı yörelerden tatlara yer vermek ve sürekli yaptığınız yemeklerin dışına çıkmak istiyorsanız hingel tarifi tam da sizlere göre.

Güzelliğin Peşinde olarak şimdi de akşam yemeklerinize güzellik katmaya geldik. Birbirinden lezzetli tariflerin yanı sıra hingelin eşsiz tadında kalacak ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. Güzellik konusunda bize ne kadar güvendiğinizi biliyoruz. Damak tadımızın da en az güzellik konusu kadar iyi olduğunu bilmenizi isteriz. Peki hingel nedir? Nasıl yapılır? İşte hingelin birbirinden farklı yararları…

Hingel Nedir?

Mantı ile özellikleri oldukça benzer olan Hingel oldukça lezzetli bir yemektir. Artvin, Şavşat, Ardahan ve Posof’ta yapılan bu yöresel yemek ilk olarak Gürcistan’da ortaya çıkmıştır. Oklava ya da merdane ile yapılan Hingel özellikle de öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak bilinmektedir. Hingeli mantıdan ayıran özelliklerden birisi içeriğidir. Hingelin içinde mantıya kıyasla kıyma bulunmaz. Hingelin kendine özgü tadını veren şey patatestir. Hingelin adı farklı bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Bazı bölgelerde hingele patatesli mantı da denilmektedir.

Sizlerde akşam sofralarınıza farklı tatlar katmak istiyorsanız hingel tarifi tam da sizlere göre diyebiliriz. Hamur ve patatesin eşsiz buluşması olan hingel genellikle yanında yoğurtla tüketilmektedir. Yapımı biraz zorlu görünse de aslında oldukça kolaydır. Şimdi geçelim lezzetli mi lezzetli hingel tarifimize…

Hingel Tarifi

Güzelliğin Peşinde olarak bu eşsiz tadın tarifini sizlerle de paylaşmak istedik. Peki hingel nasıl yapılır? İşte hamur kısmından sonrası oldukça kolay olan hingel tarifi…

Hamur İçin;

-1 Su bardağı ılık su

-1 Yumurta

-1 Çay bardağı tuz

-Alabildiğince un

İç Harcı İçin;

-200 gr. Kıyma

-2 Orta boy patates

-2 Orta boy soğan

-1 Çay kaşığı tuz

-İsteğe göre pul biber, karabiber, kuru nane

Haşlama Kısmı İçin;

-2 Litre Su

Hamuru Açmak İçin;

-1 Kase un

Üzeri İçin;

-1 Kase sarımsaklı Yoğurt

-2 Çorba kaşığı Tereyağ

-1 Tatlı kaşığı biber ya da domates salçası

Yapılışı;

Hamur için listelemiş olduğumuz malzemeler derin bir kasede yoğurulur. Hazırladığımız hamur sert olmalıdır. Yoğurduğumuz hamuru 3 küçük bezeye ayırarak üstüne nemli bir bez örtünüz. Dinlenmeye bıraktığınız hamurların ardından patatesleri bölerek haşlayalım. Ardından soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Kıyma ve soğanı karıştırarak ovalıyoruz. Bu sayede zorluk çekmeyeceksiniz. Haşlanan patatesleri de ezerek kıymanın içine karıştırıyoruz. Baharatları da ekledikten sonra iç harcı tamamlıyoruz. Ardından ayırdığımız bezeleri 1 cm incelikte açıyoruz.

Çay bardağıyla açtığımız hamuru kesiyoruz. Hazırladığımız iç harçtan 1 çay kaşığı kadar alıp hamuru uzunlamasına yayıyoruz. Hamurun bir ucunu içine katlayarak oluşan kulak gibi oluşan çıkıntıları katladıktan sonra birleştiriyoruz. Büyük bir tencerede kaynattığımız suyun içine bir miktar tuz ve birkaç damla yağ damlatıyoruz. Hingelleri içine tek tek attıktan sonra haşlıyoruz. Haşlanan hingelleri süzdükten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile karıştırabilirsiniz. Bunun yerine yoğurdu yanında da servis edebilirsiniz. Servis tabağına aldıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Açelya fotoğrafı

Açelya

Editör

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu