Sanat

2022 Yapımı Romantik Film Önerileri

Romantik filmler elbette ki hepimizin vazgeçilmezi... Hele de yanımızda peçete bulundurmamız gerekiyorsa hepimiz bayılıyoruz.

Romantik filmler bizi ağlattığı için mi çok seviyoruz bilmem ama hepimizin hayalini kurduğu aşkı gördüğümüz de bir gerçek. Öyleyse hazırlayın bakalım çaylarınızı ya da kahvelerinizi. Hep beraber 2022 yapımı romantik filmlere göz atalım. IMDB puanı 6 üstündekileri alıyorum sizin için, bunu da gözden kaçırmayın. 🙂

Üç Bin Yıllık Bekleyiş

IMDB puanı: 6.8

Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2022

Süre: 1 Saat 48 Dakika

Konusu: Üç Bin Yıllık Bekleyiş filminde Tilda Swinton, bir kavanoza hapsedilmiş bir cin ile karşılaşan parlak bir bilgin Alithea rolündedir. Cin İstanbul’da bir otel odasında uzun bir sohbet esnasında Alithea’nın özgürlüğünü kazanmasına yardım etmesi halinde üç dileğini yerine getirmek için onunla anlaşır. Alithea’nın dilekleri, zaman içinde yirmi yıl atlamayla sonuçlanır. Bu ikili ise zaman içinde birbirleri için beklenmedik duygulara kapılırlar.

Bıçağın İki Yüzü

IMDB puanı: 6.4

Vizyon Tarihi: 2 Eylül 2022

Süre: 1 Saat 56 Dakika

Konusu: Feu filmi, iki kişinin arasında kalan bir kadının hikayesini anlatıyor. Jean, kız arkadaşı Sara ile birliktedir. Ancak işin içine Sara’nın en yakın arkadaşı ve Jean’in eski erkek arkadaşı dahil olur ve ortalık kızışır.

Cennete Bilet

IMDB puanı: 6.4

Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2022

Süre: 1 Saat 44 Dakika

Konusu: Film, evlenmek üzere olan kızlarına mani olmak için birbirleri arasındaki anlaşmazlıklara rağmen birlikte hareket eden boşanmış bir çiftin hikayesini anlatıyor.

Empire of Light

IMBD puanı: 6.9

Vizyon Tarihi: 24 Şubat 2023

Süre: 1 Saat 59 Dakika

Konusu: 1980’lerin Güney İngiltere’sinde, eski bir sinemanın çevresinde gelişen bir aşk hikayesini konu alacak.

Kalplerimiz Bir

IMDB puanı: 6.7

Vizyon Tarihi: 29 Temmuz 2022

Süre: 2 Saat 2 Dakika

Konusu: Umut vadeden bir müzisyen yakında göreve gidecek bir askerle anlaşmalı evlilik yapmayı kabul eder. Fakat sahne ilişkileri bir trajedi sonucu fazlasıyla gerçek bir hal alır.

Evlen Benimle

IMDB puanı: 6.1

Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2022

Süre: 1 Saat 52 Dakika

Konusu: Kat Valdez ile yeni popüler müziğin süpernovası Bastian birlikte en seksi ünlü çifti oluşturmaktadırlar. Kat ve Bastian’ın kaçınılmaz hit single’ı “Marry Me” listelerde yükselirken hayranlarından oluşan bir izleyici kitlesi önünde çeşitli platformlarda yayınlanacak olan bir törenle evlenmek üzeredirler. Boşanmış, lise matematik öğretmeni Charlie Gilbert kızı Lou ve en iyi arkadaşı tarafından konsere zorla götürülür. Kat, törene saniyeler kala Bastian’ın kendisini asistanıyla aldattığını öğrenince sahnede aşkı, gerçeği ve sadakati sorgulayarak bir sinir krizi geçirir ve hayatı yön değiştirir.

Kırılgan dünyası yıkılırken kalabalıkta bir yüzle, bir yabancının gözleriyle karşılaşır. Bildiğiniz şey sizi üzmüşse belki de bilmediğiniz şey cevabıdır ve bu nedenle birden gelen bir çılgınlık anında Kat de Charlie’yle evlenmeyi seçer. Dürtüsel bir tepki olarak başlayan olay beklenmedik bir aşka dönüşür. Ama güçler, onları ayırmak için plan yaparken evrensel soru ortaya çıkar; Çok farklı dünyalardan olan iki kişi aralarındaki mesafeyi aşıp ikisinin birden ait olduğu bir yer inşa edebilirler mi?

Kusursuz Uyum

IMDB puanı: 6.1

Vizyon Tarihi: 19 Mayıs 2022

Süre: 1 Saat 41 Dakika

Konusu: Los Angeleslı hırslı bir şarap şirketi yöneticisi bir müşteriyi kazanmak için Avustralya’daki bir çiftlikte çalışmayı kabul eder ve orada özgür ruhlu bir adama aşık olur.

I Want You Back

IMDB puanı: 6.6

Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2022

Süre: 1 Saat 56 Dakika

Konusu: Filmde, Slate and Day, eşleri tarafından terk edilen ve evlilik, çocuklar ve banliyölerdeki evlerle dolu bir peri masalının sona ermesinden korkan 30’lu yaşlardaki karakterleri oynayacak. Ufukta hiçbir umut olmamasına rağmen ve zaten yeni ilişkiler içinde olmalarına rağmen, eski sevgililerini geri kazanmak için bir plan yapacaklar.

Redeeming Love

IMDB puanı: 6.6

Süre: 2 Saat 14 Dakika

Konusu: Angel, çocukken fuhuşa zorlanan genç bir kadındır. Yıllarca süren şiddet, kendinden nefret etme ve hor görmenin ardından onun hayatı Michael Hoşea ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Aşk onun yaralarını iyileştirmesine yardımcı olacaktır.

Öyle Veya Böyle

IMDB puanı: 6.3

Vizyon Tarihi: 17 Ağustos 2022

Süre: 1 Saat 50 Dakika

Konusu: Üniversiteden mezun olduğu gece hamilelik testi yaptıran Natalie’nin hayatı iki paralel gerçekliğe ayrılır. Acaba hayat ve aşk ona neler getirecek?

Evet, 2022 romantik film önerileri içeriğimizin sonuna geldik. Sizlerin de izleyip beğendiği romantik filmler varsa aşağıda yorumlara bekliyoruz. Hepinize şimdiden iyi seyirler. 🙂

Editör Yağmur Gündüz fotoğrafı

Editör Yağmur Gündüz

Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Çeşitli haber sitelerinde haber editörlüğü yaptı. İlgi alanları arasında güzellik ve moda var. "Ben buna inanıyorum" dediği tüm içerikleri sizin için derliyor ve sizlerle paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu